Εργαστήρι Τουρσοποίησης

Τουρσοποίηση Γλυστρίδας

IMG_20150915_183326Λίγα λόγια για την πρώτη ύλη…..
Η γλυστρίδα ή αντράκλα ή επισήμως Portulaca aleracea είναι ένα από τα πιο ευεργετικά ζιζάνια που κατακλύζουν τους μπαξέδες μας. Χρησιμοποιείται από πολύ παλιά ως θεραπευτικό βότανο για πολλές παθήσεις του ουροποιητικού, του πεπτικού και του αναπνευστικού συστήματος καθώς και για τις επουλωτικές της ιδιότητες. Περιέχει σημαντικές ποσότητες ω-3 λιπαρού οξέως, βιταμίνες του συμπλέγματος Β αλλά και σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο και βήτα καροτένιο.
Μετά λοιπόν από μια βόλτα στον μπαξέ, αντί να πετάξετε αυτό το τόσο πλούσιο σε ιχνοστοιχεία ζιζάνιο φυλάξτε το και τουρσοποιήστε το.

Οδηγίες τουρσοποίησης γλυστρίδας

 

Λάχανο Τουρσί (η)

IMG_20151201_143714

Ένα από τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά χειμωνιάτικα φαγητά του Β.Έβρου η τουρσί (λάχανο τουρσί με κοτόπουλο στο φούρνο) χρειάζεται προετοιμασία από νωρίς….

Το λάχανο για να γίνει τουρσί χρειάζεται περίπου 15-20 ημέρες αναλόγως με τη θερμοκρασία και την υγρασία του δωματίου που το τοποθετούμε. Φυσικά ο καλύτερος τρόπος για να είμαστε σίγουροι ότι έχει τελειώσει η διαδικασία της τουρσοποίησης είναι η καθημερινή δοκιμή…..

Οδηγίες τουρσοποίησης λάχανου

Advertisements

Σχολίασε ελεύθερα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s