Ελεύθερα Μαθήματα στο Μπεντρεντίν

Σε έναν κόσμο που η γνώση και η παιδεία αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα, εμείς μαθαίνουμε διαφορετικά…..

        Η ελεύθερη πρόσβαση στη μάθηση θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη για όλους αλλά δυστυχώς δεν είναι. Το κυρίαρχο μοντέλο μάθησης αποτελεί προνόμιο για λίγους και συνήθως αμείβεται αδρά. Ο σεϊχης μέσα στην έρημο της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης επιχειρεί να καλπάσει προς την ελευθερία και να θέσει τους δικούς του όρους, τερματίζοντας τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ μας και το μοντέλο μαθητή-δασκάλου αυθεντία. Το καταργούμε στην πράξη, επαναδιαπραγματευόμαστε τη γνώση, τη διακινούμε ελεύθερα, θέτουμε το πρόταγμα μας μέσα απο συμμετοχικές διαδικασίες.
Τα ελεύθερα μαθήματα, τα εργαστήρια και οι ομάδες αυτομόρφωσης στο μπεντρεντίν λειτουργούν και φέτος με πολλές προσθήκες στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Σε κανένα δεν απαιτείται χρηματικό αντίτιμο, παρά μόνο σε περιπτώσεις αγοράς υλικών που χρησιμοποιούνται από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του μαθήματος.Μέσω των μαθημάτων μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες, μαθαίνουμε και προσφέρουμε γνώσεις, γινόμαστε μαθητές και δάσκαλοι ταυτόχρονα φτάνοντας πιο κοντά στην ατομική και συλλογική ολοκλήρωση. Μέχρι να γίνουν όλα για όλους.
Για δήλωση ενδιαφέροντος για οποιαδήποτε ομάδα μπορείτε να απευθύνεστε στο καφενείο του Μπεντρεντίν όπου θα υπάρχουν λίστες συμμετοχής. Επίσης, οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να δημιουργήσει μια ομάδα αυτομόρφωσης ή ένα ελεύθερο εργαστήριο μπορεί επίσης να απευθυνθεί στο καφενείο ή να στείλει κάποια πρόταση στη σελίδα μας στο facebook ή στο e-mail bedreddinkoinsep@gmail.com.

H εικόνα του άρθρου είναι μια επεξεργασία της διάσημης τοιχογραφίας στο δημοτικό σχολείο του χωριού των Ζαπατίστας Oventic στο Μεξικό. Για περισσότερες πληροφορίες για την εκπαίδευση στις περιοχές των Ζαπατίστας  επισκεφτείτε το σύνδεσμο αυτό.

Advertisements

Σχολίασε ελεύθερα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s